1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първият звънец удари за над 4200 ученици от Община Горна Оряховица

IMG 6811С издигане на националното знаме започна първият учебен ден в училищата на Община Горна Оряховица. 4 267 ученици влязоха в класните стаи. 395 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. Всички първокласници от Общината получиха на първия учебен ден книжка с послание от кмета инж. Добромир Добрев.

Инж. Добрев посрещна първия учебен ден заедно с учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище. Училището е средищно и през новата учебна година там ще се обучават 102 ученици от Поликраище, Крушето и Янтра. За 9 от децата училищният звънец удари а първи път.

„Днешният ден е благословен празник. Желая Ви здраве и сила, упоритост и стремеж към необятните светове на познанието. Бъдете честити и горди, че вече 11 века помним, почитаме и продължаваме делото на Светите братя Кирил и Методий”, поздрави учениците инж. Добрев. Гост на празника в училището бе и кметът на селото Марин Тодоранов. „Черпете с пълни шепи знание и мъдрост от своите учители”, пожела той на учениците.

На първия учебен ден в СОУ „Георги Измирлиев” гост бе председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов.

Заместникът-кметът Николай Георгиев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова присъстваха на откриването на учебната година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Заместник-кметът Йорданка Кушева удари първия звънец заедно с учениците от СОУ „Вичо Грънчаров”. Заместник-кметът Деница Коева посрещна новата учебна година с учениците ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица. Представители на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” уважиха тържествата във всички общински училища.

Общо 4 267 ученици започнаха новата учебна година в училищата на Община Горна Оряховица. За 395 от тях училищният звънец удари за първи път. Тази година първокласниците са с 40 повече от миналогодишните.

Във всички общински училища и детски градини в Община Горна Оряховица са доставени безплатните учебници и учебни помагала, както и задължителната училищна документация.

В трите средищни училища в общината – в селата Драганово, Върбица и Поликраище е осигурен транспорт за пътуващите ученици.

Непосредствено преди началото на учебните занятия бяха извършени проверки от РЗИ относно готовността на училищата за провеждането на нормален учебен процес.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица