1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стотици деца се забавляваха в Градската градина в третото издание на ФАМИЛАТЛОН

IMG 7434И тази година стотици деца се забавляваха в третото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Празникът се проведе в парк „Градска градина” и събра почитателите на спорта и забавленията. ФАМИЛАТОН се организира от Община Горна Оряховица, в партньорство с Асоциация "Родители", Сдружение Горнооряховски младежки парламент и със съдействието на Исторически музей.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството и спорта. В Горна Оряховица той се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността. Форматът се основава на три основни принципа:движение, семейство, екологичен начин на живот.

В слънчевия съботен ден, семействата дошли да се забавляват в парк „Градска градина” семейства имаха възможността да се включат в осем творчески ателиета. Разбира се, организаторите бяха осигурили много награди, изненади и приятни емоции.

В началото на парка всяко семейство, което искаше да участва, получаваше карта за местата, в които бяха разположени ателиетата с възможност за поставяне на печати. Печатите се поставяха при изпълнение на дадената задача в ателието. Събралият всички печати участваше в томбола за награда. Картата за участие се получаваше в ателие „Намери ни, научи се и спечели!”

В ателие „Бъди екологичен”срещу предаване на стари батерии и малко късмет, участниците получаваха награда. Имаше и специален контейнер, в който можеше да се предаде излязла от употреба електрическа и електронна техника. Контейнерите бяха осигурени от „Трансинс”. Със съдействието на „Екобулпак” в чували за разделно събиране се събираха пластмасови отпадъци за рециклиране.

С интерес децата се забавляваха в ателие „Да поиграем с Флашко”. Там те имаха възможност да се включат в няколко игри от Асоциация „Родители” и Националния център за безопасен интернет. Малчуганите имаха възможност да преминат през различни ситуации в мрежата и да се запознаят с основните правила за безопасност в интернет, с възможните решения и места, където могат да получат подкрепа, ако попаднат на нещо нередно.

В ателие „Пъстър свят” участниците се учиха да правят животни от балони. Голям бе и интересът към ателие „Боди арт”, където участниците рисуваха с безвредни боички, а в ателие „Детство мое” малчуганите се забавляваха с игри от миналото-ластик, дама, федербал и др.

В ателие „Волейбол” и „Плажен тенис”, децата и техните родители упражниха уменията си в спорта. Организирано бе и състезание, в което се включиха много участници в различни възрастови групи.

В ателие „Фантазия” участниците сами изработваха различни фигури от хартия, с които бе създадена пъстра градина.

Особено оживление имаше при ателие „Открий свободата на движението”, в което помагаха и представители на клуба sportuvam.info. Тук малчуганите и техните родители имаха възможността да избират между ролери, тротинетки и въжен тролей. Най-голям бе интересът към въжения тролей. Над 300 души преминаха по близо 100 метровото му трасе. Близо 100 деца се включиха и в надпреварата с ролери и тротинетки.

След толкова много участия, състезания и надпревари имаше и много награди, лакомства, спортни принадлежности, стипендии за езиково обучение, тротинетки, пътни куфари, раници, топки и др.

И тази година Училище „Европа” спази традицията си и раздаде сертификатите на своите най-добри възпитаници. Отличниците в чуждоезиковото обучение получиха сертификатите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Изключително настроени сред участниците създаде DJ Брендо, който накара и малки и големи да танцуват под звуците на латиноритми в парка.

Спомоществователи на спортния празник тази година бяха Асоциация Родители, „Захарни заводи” АД, Училища Европа, Трансинс, Екобулпак и Спортни магазини ARR.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица