1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първите клейма на Горнооряховската пощенска станция показва изложба на местните филателисти

IMG 8331Първите пощенски клейма на станцията в Горна Оряховица и уникални цензурни печати от 1915 до 1918 год., показва филателна изложба, която бе открита снощи по повод 135-та годишнина на български пощи. Експозицията е подредена в Художествената галерия „Недялко Каранешев” и се организира от Филателно дружество „Георги Измирлиев” и Пощенска станция Горна Оряховица.

Осемте изложители, чиито експонати са представени в изложбата, показват още специализирани печати, пликове и картички за Горна Оряховица, както и тематични филателни експонати - пликове и марки с национални костюми от Северна и Южна България. В сектор календаристика са показани марки на теми „Флора и фауна”, „Транспорт” , „Изкуство ” и „Покорители на небесните простори”.

Откриването на изложбата уважиха народният представител инж. Клавдия Григорова-Ганчева, кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева, председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, ръководителят на Областната пощенска станция Николай Викторов.

Председателят на филателното дружество в Горна Оряховица Стоян Бояджиев започна гостите с експонатите, включени в изложбата. Присъстващите бяха поздрави и от Николай Викторов и инж. Добромир Добрев. Инж. Добрев връчи на изложителите плакети за принос в развитието на филателното дело в Общината Горна Оряховица. Кметът застана зад идеята на колекционерите за въвеждане на извънкласни филателни занимания в училищата и увери изложителите, че Общината ще продължи да подкрепя техните инициативи.

„Горна Оряховица е известна с активната си дейност не само у нас, но и по света. Надявам се в българските училища отново да има филателни уроци, защото това е един прекрасен и забавен начин за обогатяване на знания. Пощенските марки отварят вратата към един нов позитивен и завладяващ свят”, каза председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, който откри експозцията.

Юбилейната изложба се осъществява с подкрепата на Община Горна Оряховица и ще остане подредена в Художествената галерия до 17 октомври.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица