1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стартира традиционната акция на полицията „Зима”

akcia-zimaОт днес на територията на цялата страна стартира традиционната за полицията акция „Зима”. Инициативата ще продължи до края на месец ноември. Пътните полицаи ще проверяват – светлини, гуми, чистачки, оборудване на автомобила и др.
В рамките на акцията тази година ще се проведат и две кампании. От 3 до 30 ноември - „Безопасно шофиране през зимата”, а от 10 до 16 ноември - „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя". През седмицата ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за движение и безопасно пресичане, особено в тъмната част на денонощието, както и за осигуряване на предимство на пешеходците на пешеходни пътеки от страна на водачите на автомобили. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции. Целта е намаляване на предпоставките за тежки пътни злополуки през есенно зимния сезон.
44 тежки пътни произшествия са регистрирани в периода 1 ноември 2013 г. – 31 март 2014 г. на територията на област Велико Търново. В катастрофите са загинали 8 души, а 55 са ранени. 18 са регистрираните случаи на блъснати пешеходци. Един е загинал, други 18 са били ранени.
От началото на 2014 г. до 3 ноември на територията на област Велико Търново са регистрирани общо 143 пътнотранспортни произшествия с 14 загинали и 170 ранени. За същия период на миналата година броят на пътните инциденти е бил 122, броят на загиналите се запазва, а ранените са били 148.
От сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Велико Търново апелират към участниците в движението да бъдат внимателни, дисциплинирани и толерантни. Водачите на автомобили да не тръгват на път с неподготвени за движение при зимни условия автомобили.

Информацията е от сайта на ОДМВР – Велико Търново.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица