1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Осем ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” с медали от международното състезание „Математика без граници”

IMG 10912 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха възпитаниците на СОУ „Вичо Грънчаров” от международното състезание „Математика без граници”. Математическата надпревара се организира от Педагогическа асоциация „Образование без граници” – България. Състезанието е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи. Провежда се в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България. В трите предварителни кръга участниците се състезават или в училището, в което се обучават (ако има не по-малко от 10 участници), или в училище-партньор за съответното населено място. Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група и е с продължителност за решаване 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 10 са с избираем отговор, и 10 - със свободен отговор. Задачите се съставят от екип от специалисти и консултанти и са съобразени с изучаваното учебно съдържание в съответните възрастови групи в различните страни.

На есенния кръг, който се проведе през октомври, златни медали завоюваха Михаил Георгиев и Тодор Петров. Сребърни отличия заслужиха Никол Иваново и Стефан Попов, а бронзовите медали са за Елин Нешев, Мария Лалова, Кристина Янкова и Светлозара Колева. Всички 62-ма участници от СОУ „Вичо Грънчаров” получиха сертификати.

През януари 2015 г. ще се проведе зимния кръг на състезанието, през март е пролетния кръг, а през юни е големия финал на математическата надпревара. Покана за участие във финалния кръг, който ще се проведе в Несебър, ще получат учениците с най-голям сбор от точки в два от трите дистанционни кръга.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица