1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината наема безработни по социален проект

125 души от Община Горна Оряховица ще бъдат наети на работа по проект „Нов избор-развитие и реализация”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Подборът на хората се прави от служителите от дирекция „Бюро по труда”. Приоритетни групи са безработни над 1 година, младежи до 29 години, хора над 50 години, както и съкратени заради закриване на предприятия или намаляване обема на работа в тях. Задължителни условия са хората да бъдат регистрирани в Бюрото по труда и да имат най-малко начално образование. Списъкът с одобрените ще бъде представен на Общината. Подборът на хората ще се извърши от кмета.

100 човека от наетите ще бъдат ангажирани с поддръжка на пътищата в Общината, а 25 ще работят като озеленители. Всички те ще преминат двумесечен обучителен курс, след който ще получат удостоверение. След обучението, наетите по проекта ще започнат работа за една година при 8-часов работен ден на минималната работна заплата. Очаква се обучението на одобрените кандидати да започне през месец март.

Като „помощник пътен строител” в Горна Оряховица ще работят общо 40 души, в Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище ще бъдат наети по 7 човека. В Писарево ангажираните с пътното поддържане ще бъдат 5, във Върбица, Крушето и Янтра-по 4, а в Правда, Стрелец, Паисий, Горски горен Тръмбеш и Горски долен Тръмбеш-по 3 души. Като озеленители в Горна Оряховица ще работят 16 човека, а в Долна Оряховица, Драганово, Поликраище, Първомайци, Върбица, Крушето, Правда и Янтра ще има по един работник.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица