1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Учениците от ОУ ”Св. Паисий Хилендарски” отбелязаха празника на училището

CIMG2085За учениците и преподавателите от ОУ “Св. Паисий Хилендарски“, гр. Горна Оряховица денят 11 ноември е празничен. Този ден е посветен на патрона на училището Паисий Хилендарски, който със своята малка история озарява зората на Българското възраждане.

Сред дните, изпълнени с учение и труд това е моментът за празнуване, момент за тържество и отдаване почит на личността на Паисий. Тази година училището навършва деветдесет и четири години от своето създаване. Навред цари празнично вълнение, учениците от много дни насам се подготвят за този момент. Всеки клас е готов да представи изпълнение на песен или стихове, посветени на патрона на училището, на нашите будители и на безгрижното и волно детство. Много цветя, зеленина и балони допълват празничното настроение, звучи музика. Залата е изпълнена с ученици, учители и гости, събрали се на тази светла дата да почетат своя патрон.

Започва празничната програма. Звучат заветните думи на Паисий, които остават безсмъртни във времето и които писаното слово е донесло до нас. Директорът на училището Криси Аврамова се обърна с приветствие към присъстващите. Тя поздрави всички с хубавия празник, с постигнатите успехи, благодарение на вложения от ученици и преподаватели труд. Връчи грамоти и подаръци на учениците, представили се отлично в мероприятията, посветени на патрона на училището, проведени в седмиците преди празника – конкурс за рисунка: „Моето училище днес“, спорни състезателни игри между класовете и състезанието по канадска борба между учениците. Своите грамоти и награди получиха и учениците, участвали в общинския конкурс за есе „Как словото пробужда за добри дела?“

Празничният концерт-програма започна с най-малките възпитаници на училището – децата от подготвителната предучилищна група, които за пръв път излизат пред такава голяма публика и представянето им си е цяло изпитание за тях. Учениците от начален курс рецитираха и пяха, вълнението им бе погълнато от желанието за изява и от обхваналото ги празнично настроение. Звучаха патриотични стихове и съвременни детски песни, изпълнени с жизненост и представени с  много емоция от чистите детски души, така естествени и завладяващи със своята искреност и неподправеност. Учениците от прогимназиален етап пяха и танцуваха едновременно.

Когато емоциите достигнаха своя най-висок градус дойде ред и за музика и танци за всички ученици. На празник като на празник – с много музика, съревнования за най-добри танцьори, забавни игри и музикално-танцови състезания. В края на празничния ден децата танцуват, хванати заедно на дълго влакче. Те са светлината и надеждите на учители и родители. В празничния ден пяха, танцуваха и се забавляваха, за да влязат отново на следващия ден в класните стаи, заредени за работа и учение.

Информацията и снимките са предоставени от ОУ "Св. Паисий Хилендарски".

 

 

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица