1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Бургаска художничка гостува с изложба в Горна Оряховица

izlogbaБлизо 80 творби ще покаже на 4 декември (четвъртък) в Горна Оряховица бургаската художничка Емилия Николова. Картините ще бъдат подредени в Художествена Галерия „Недялко Каранешев”. В изложбата „Вдъхновена от морето” ще бъдат показани живописни творби – маслена и смесена техника.

Емилия Николова е родена в Бургас. Първият й допир с изкуството е отпреди повече от 30 години. Тогава са първите й срещи с преподавателите от националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов”, гр. Казанлък. По-късно любовта й към науката я отвежда към СУ „Св. Климент Охридски”, където защитава докторска дисертация по направление „Обществени комуникации и информационни науки4, специалност „Журналистика и връзки с обществеността”. Притежава магистърски степени по специалностите „връзки с обществеността”, „Консултативна психология” и „Социални дейности”.

Емилия Николова предпочита работата с масло, но сред любимите й материали също е сухият пастел. Авторката има седем самостоятелни изложби и участие в десетки общи творчески изяви.Картини на Емилия Николова присътват и в редица благотворителни инициативи. Авторски творби на художничката притежават ценители на изкуството от Мексико, САЩ, Турция, Великобритания, Русия и др.

Изложбата в Художествена галерия „Недялко Каранешев” в Горна Оряховица ще бъде открита от 17.30 ч.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица