1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Богомил, Стелияна, Дивна и Ана Борисова ще посрещнат Новата година с горнооряховчани

koledaСъс запалване на светлините на Коледната елха стартират празничните прояви в Община Горна Оряховица. Това ще стане на 5 декември (петък) от 17.00 ч. 8-метровото Коледно дърво е монтирано пред сградата на Общината. За радост на малчуганите до елхата е разположена и светеща шейна с еленчета. Тази година до тях е монтирана и къщичка на Дядо Коледа, където децата могат да пускат своите писма до добрия старец.

В празничната програма на 5 декември ще вземат участие Формация „Патиланчета”, Вокална група при СОУ „Вичо Грънчаров”, МТ „Алтернатива”, Балет „Грация” и Балет „Калина”. След веселбата с песни и танци, децата ще посрещнат най-дългоочаквания гост-Дядо Коледа. И тази година добрият старец ще спази традицията и ще пристигне по изненадващ начин. Малчуганите и Дядо Коледа ще запалят заедно светлините на Коледната елха и празничната светлинна украса в града.

На 7 декември /неделя/ от 11.00 ч. за първи път ще бъде открита ледена пързалка в Горна Оряховица. Съоръжението се монтира на паркинга до Летния театър.

Ледената пързалка ще бъде с площ от 200 кв. м., а около нея тази година ще бъде разположен Коледния базар. 100 чифта кънки ще бъдат на разположение на любителите на зимното пързаляне. Цените за ползване на съоръжението ще са: 3 лв./час за възрастни, 2 лв./час за ученици и студенти и 2 лв. за ползване на кънки. Ледената пързалка ще се стопанисва от ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

Коледните прояви ще продължат на 9 декември (вторник) с концерт на децата от Школата по изкуства, който ще започне от 17.30 ч. в Зала 1 на Общината. Същия ден, но от 18.00 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869” започва концертът на фолклорен ансамбъл „Пирин”.

На 10 декември (сряда) от 16.30 ч. в Младежкия дом ще бъде открита благотворителна изложба на сурвакници и Коледни картички, изработени от деца от детските и учебни заведения на Община Горна Оряховица. Гостите на откриването ще получат празничен поздрав от децата от Вокална група при СОУ „Вичо Грънчаров”, ЦДГ „Първи юни” и ЦДГ „Бодра смяна”. Малко по-късно, от 18.00 ч. в НЧ „Напредък – 1869” започва благотворителния концерт „Светла Коледа за Алекс”.

На 16 декември (вторник) от 18.00 ч. съставите от Младежки дом ще изнесат своя коледен концерт. На следващия ден – 17 декември (сряда) от 17.30 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев” ще бъде открит традиционния коледен базар, в който ще бъдат подредени творби на горнооряховски художници. В 18.00 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869” ще започне Коледния концерт на ФА „Сидер войвода” и ФК „Балканика”. На 18 декември (четвъртък) от 17.30 ч. в храм „Св. Иван Рилски” в кв. „Калтинец” ще се състои Коледен концерт на читалищните състави. От 18.00 ч. в Зала 1 на Общината започва концертът на Дамски туристически хор „Божур” при ТД „Камъка” и Смесен хор „Еделвайс” при ТД „Трапезица” - Велико Търново. В същия час сцената на НЧ „Напредък – 1869” ще посрещне танцьорите от Балет „Калина”. На 19 декември (петък) от 18.00 ч. Художествена галерия „Недялко Каранешев” ще бъде домакин на Коледния концерт на Хор „Славянско единство” и Школата по класически балет „Грация”. Балерините от „Грация” ще се изявят още веднъж – на 22 декември (понеделник) от 18.00 ч., когато на сцената на Зала 1 в Общината ще започне Коледния им концерт.

В последния ден на декември Община Горна Оряховица за пореден път организира Новогодишно тържество на открито. Концертът на откритата сцена в кв. „Пролет” ще започне в 22.00 ч. В празничната нощ заедно с горнооряховчани ще бъдат ВС „Нова музика”, Богомил Бонев, Стелияна Христова, Дивна и Ана Борисова с Фолклорен танцов състав. Малко преди 00.00 ч. всички заедно ще отброим оставащите секунди до Новата 2015 г., а нейното начало ще възвестят празнични илюминации.

Декември е богат на разнообразни празнични прояви и в селищата на Общината. На 6 декември (събота) от 10.00 ч. в Клуба на пенсионера в Драганово ще се състои общоселски празник по повод Никулден. От 10.30 ч. в НЧ „Наука и труд – 1914” в Горски долен Тръмбеш започва празнична програма, посветена на 100-годишнината от основаване на читалището. На 12 декември (петък) от 10.00 ч. в НЧ „Съединение – 1888” в Драганово ще бъде открита битова изложба – „Трапезата на бъдни вечер”. На 13 декември (събота) Върбица ще бъде домакин на ІІ Празник на дрипавата баница. Тържеството ще започне от 13.00 ч. в НЧ „Градина – Върбица -1894”. На 16 декември (вторник) от 18.00 ч в Клуба на пенсионера в Драганово започва Коледен концерт. В програмата ще вземат участие самодейни състави при НЧ „Съединение – 1888”, ОУ „Климент Охридски”, ОДЗ „Асен Разцветников” и Клуба на пенсионера. Изложба на сурвакници ще бъде подредена на 17 декември (сряда) в НЧ „Христо Козлев – 1883” Долна Оряховица. Експозицията ще бъде открита от 10.00 ч. На 19 декември (петък) НЧ „Напредък – Крушето – 1906” с. Крушето ще бъде домакин на Коледен концерт с участието на децата от ЦДГ „Радост” и изпълнители от Клуба на пенсионера. На същия ден от 10.00 ч. в НЧ „Пробуда – 1922” в Янтра, започва коледно веселие „Край огнището”

с участие на самодейните състави при читалището. Ще бъде подредена и изложба „Коледна трапеза в миналото и сега”. Празник на този ден ще има и в Стрелец. Тържеството ще започне от 10.00 ч. в НЧ „Заря – 1900”. От 18.00 ч. в НЧ „Христо Козлев – 1883” в Долна Оряховица е празничния концерт, в който ще вземат участие деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и самодейни състави от читалището. Коледният концерт в Правда е на 20 декември (събота) от 10.30 ч. в НЧ „Звезда – 1905”. Участие ще вземат Коледарска група и самодейни състави при читалището в селото.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица