1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Децата от ОУ „Ив. Вазов” изплетоха 328 метра ластичен гирлянд

IMG 0235328-метров ластичен гирлянд изплетоха учениците от ОУ „Ив. Вазов” в Горна Оряховица. Гирляндът тежи 2,5 кг. За изплитането му децата са използвали 35 000 разноцветни ластичета.

Идеята за тази инициатива е на две момичета от 4 клас. Тази година плетенето на гривни от цветни ластичета при децата беше много актуално. Момичетата постепенно успяха да запалят за тази идея и своите съученици, а целта ни е точно това, да накараме децата да работят в екип, разказа Антоанета Баланова, която е педагогически съветник в училището. В инициативата се включват учениците от 2 до 6 клас. Децата плетат през междучасията и в свободното си време. Използват основно единична и двойна плетка. Едната дава дължина, а другата придава здравина. В част от гигантския ластичен гирлянд е вплетен и националният трикольор, разказа още Антоанета Баланова. Децата сами пресметнаха, че за направата на гирлянда са вплели общо 35 000 разноцветни ластичета. С гигантския шарен шнур ще бъде дообогатена коледната украса в училището. Преди това обаче, децата успяха да обиколят с него два пъти сградата на ОУ „Ив. Вазов”.

Огромната гривна ще бъде първото нещо, включено в подготвяната в училището Книга на предизвикателствата. Идеята е учениците сами да си поставят цели, които да постигат с общи усилия и които да описват в Книгата.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица