1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Книга посветена на Емилиян Станев бе представена в горнооряховската библиотека

DSC05504Книгата на Радка Пенчева „Сюжети на забравата, Реванши на паметта” бе представена в Общинска библиотека в Горна Оряховица. Проявата бе организирана по повод 105 години от рождението на Емилиян Станев. Радка Пенчева е директор на къща - музей "Емилиян Станев" във Велико Търново. Книгата й „Сюжети на забравата. Реванши на паметта” излиза от печат 2011 година. В изданието са публикувани документални изследвания и литературно критически статии подредени в два раздела. Първият раздел включва студии за Емилиян Станев, както и различни изследвания свързани с личността и творчеството му. Поместени са два текста, посветени на неговата лична библиотека, която съдържа около 1400 книги. Част от тях са редки библиофилски издания с автографи на известни учени, писатели, преводачи.

Във втория раздел на книгата , авторката представя различни студии за български творци и отделни аспекти от работата им, малко известни на аудиторията. Сред тях са Йордан Йовков, Дора Габе, Димитър Димов, Стоян Чилингиров и др.

Книгата „Сюжети на забравата, Реванши на паметта” бе представена от Иван Александров, директор на Регионална библиотека Велико Търново. Показан бе и документалният филм по идея на Радка Пенчева "Вечните ловни полета "

Проявата уважиха зам. кметът Йорданка Кушева, библиотекари от Общината, учители, ученици, читатели на библиотеката.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица