1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Коледно приветствие на инж. Добромир Добрев към жителите на Община Горна Оряховица

ing.Dobromir-DobrevУважаеми съграждани и жители на Община Горна Оряховица,

Динамична и напрегната за едни от нас или съдбовна и щастлива за други, 2014 година изтича. Работихме заедно, борихме се с трудностите, които в повечето от случаите бяха ежедневие. Преживяхме природни бедствия, които се надявам да не се повтарят в идната година. Така се върти колелото на живота – многоцветен, пъстролик, като пълноводна река със събития, случки и лица.

            Щастлив съм да се обърна към Вас на Рождество Христово с пожеланието за нещо ново и светло, което да се случи във Вашите семейства. Коледа е любов и грижа. Коледа е магия на случващата се добрина. Нека тя да бъде светлата пътеводна звезда в делници и празници през Новата 2015 година.

            Време е да сглобим пъзела на 2014-та, през която продължиха дейностите на общинска администрация за повишаване благоденствието на жителите на община Горна Оряховица. Екипно продължихме и успешно завършихме реализацията на няколко образователни, културни и социални проекти, насочени към различни целеви групи, но обединяващи жителите на общината. Те обхванаха не само общинския център, но и населените места. В общината функционират още две нови социални услуги – център за обществена подкрепа и център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

            Приключиха строителните дейности по проект „Изграждане на канализация и доизграждане на водопровод с. Първомайци”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. С реализацията на проекта се осигури пълна изграденост на ВиК мрежа на населеното място. Асфалтирани са 15 улици в Горна Оряховица, започва реализацията на дейностите и обектите по „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Горна Оряховица” като един от най-важните проекти на Общината. Започна изграждането на мултифункционална спортна площадка в кв. „Пролет”, която обхваща игрище за минифутбол, хандбал и волейбол. С високи успехи ни зарадваха нашите спортисти, а ОФК „Локомотив” жънеше победа след победа в „Б” професионална футболна група. За първи път в Горна Оряховица ледена пързалка, собственост на Общината, радва малки и големи. Стартира изграждането на Регионално депо за твърди битови отпадъци по проект, финансиран от ОП „Околна среда 2007-2013 г.”.

            На прага на 2015 година сме изпълнени с трепетно очакване за сбъдване на плановете, за повече съпричастност, топлина и разбиране между всички нас. Нека има много сбъднати мечти и нови начала! Желая здраве, щастие и благодат на Вас и семействата Ви! Да бъдем благодарни на всичко, което имаме и с вяра, надежда и упование в позитивното начало да посрещнем предизвикателствата на 2015 година!

            Честити и благословени Коледни и Новогодишни празници!

инж. Добромир Добрев

кмет на Община Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица