1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ръководството на Общината уважи за празника екипа на горнооряховското АГ отделение

IMG 1811Бебешки комплект за изписване получи от заместник - кмета на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева майката на последното роденото бебе в родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Малкият Георги е проплакал сутринта в празничния ден. Освен него се е родило и още едно момченце. И двете майки и момченцата им са добре.

Въпреки, че се възстановяваше след нелекото раждане, 31-годишната Деница Александрова, майка на малкия Георги, посрещна заместник – кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева. Те я поздравиха и я зарадваха с цветя и подаръци. Празникът за Деня на родилната помощ уважи и заместник-кметът Николай Георгиев. Млада майка беше изключително развълнувана и благодарна на екипа на горнооряховското АГ отделение. Това е първо раждане за младата жена, която е от Велико Търново. „Избрах да родя в Горна Оряховица защото съм чувала само хубави отзиви за персонала. Още от постъпването ми в отделението се чувствам спокойна и имам доверие на екипа. Нито за миг не се притесних и съм изключително благодарна на тези добри хора”, развълнувано сподели майката. Младата жена пожелана на екипа на АГ отделението да продължава да бъде все така мил и внимателен. „Нека Св. Георги Победоносец да бди над детенцето и да го закриля”, пожела на майката заместник – кметът Йорданка Кушева. Деница Александрова отправи своята благодарност и към ръководството на Общината за оказания жест.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи отец Зоран Мамучевски. „Вие сте първите, които поемат живота в ръцете си и с това сте благословени от Бога. При вас се ражда бъдещето на България. Нека и през тази година да се раждат повече деца, защото в тях е надеждата ни, че ще променят обществото ни към по-добро, пожела на екипа на АГ-отделението заместник – кметът Йорданка Кушева.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р Димитър Сотиров, получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Голяма торта и погача подари ръководството на Общината на целият екип на отделението.

29 деца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2014 г. в отделението ражданията са общо 580, с 63 повече от предходната година.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общините в Областта, както и от други населени места на страната.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица