1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Делегация от побратимения украински град Миргород гостува в Горна Оряховица

IMG 1916Делегация от Миргород е на посещение в Горна Оряховица. Групата от побратимения украински град се води от кмета Сергей Соломаха. В състава на делегацията влизат още Людмила Ильшенко – началник на Управлението по труда и социалната защита на населението, Лариса Педченко – началник отдел „Култура и туризъм” и общинският съветник и бизнесмен Александър Карпенко.

Гостите от Миргород бяха посрещнати днес от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На срещата в Гербовата зала присъстваха още председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник – кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова.

Делегацията от Миргород трябваше да гостува на празника на Горна Оряховица през изминалата година. Събитията в Украйна тогава осуетиха плановете и наложиха отмяна на посещението. Гостуването днес е в отговор на визита кмета инж. Добромир Добрев и членове на ръководството на Общината през септември 2013 г. в Миргород. Тогава там бе подновено сътрудничеството между двата града, датиращо още от 80-те години на миналия век.

На днешната среща по време на разговорите стана ясно, че и двете страни са изправени пред едни и същи предизвикателства. Инж. Добромир Добрев разказа на гостите за Националната програма за развитие на България 2020, за строителството на магистрала „Хемус” и надеждата, че трасето ще минава в близост до Горна Оряховица, за предстоящите местни избори и за честването на 145-те години от обявяването на Горна Оряховица за град. „Тази годишнина ще отбележим и с много културни прояви, в които ще поканим за участие и нашите побратимени градове, заповядайте и вие”, обърна се към гостите си инж. Добрев.
В програмата на украинската делегация са включени посещения на водещи местни фирми. В рамките на визитата са предвидени и гостувания в ЦДГ „Ален мак”, СОУ „Георги Измирлиев”, Дневните центрове за деца и за възрастни с увреждания, музеите в Горна Оряховица и Лясковец, Петропавловския манастир, във Велико Търново и Арбанаси. Гостите от Миргород са пожелали да присъстват и на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе в четвъртък.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица