1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски деца са републикански шампиони по таекуондо

10859309 897942283571591 814164049 nСъстезателите на Таекуондо клуб „Нерон” от Горна Оряховица при децата – Габриел Йорданов (27 кг), Мария Костадинова (30 кг), Явор Костадинов (40 кг) и Цветелин Дурчев (44 кг) със спечелените от тях медали, доминираха тотално на Републиканското първенство за деца и изведоха клуба до отборната титла – номер едно в България за 2015 година!
За големия отборен успех те допринесоха със своята добре премерена и отлична тактическа игра.
Състезанието се проведе на 25 януари в зала „Арена Армеец” в София. Участие взеха над 130 деца (10-11 годишни) от почти всички клубове, развиващи олимпийско Taekwondo-WTF в страната. В отборното класиране участваха таекуондисти, състезаващи се в клас А (с удари в главата), и клас Б (без удари в главата). Горнооряховските деца взеха участие и в двата класа, като бяха безапелативни с победите си над състезатели от утвърдили се клубове в страната. В отборното класиране Таекуондо клуб „Нерон” е на върха на стълбичката с най-голям брой точки.

Клубът е един от най-големите в България с представителства в градовете Горна Оряховица, Велико Търново и София. За региона клубът се ръководи от инструктора Стефан Купичков, който е преминал усилен курс на обучение по таекуондо в САЩ при майстор Едуард Хол 8-ми ДАН, един от треньорите в екипа на националният им отбор.

Снимки: личен архив

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица