1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината кандидатства за обновяване на стадион „Локомотив” с проект за 3,4 млн. лв.

stadion_LokomotivС проект за обновяване на стадион „Локомотив” – І етап Община Горна Оряховица кандидатства пред Министерството на младежта и спорта. Стойността на проектното предложение е 3 400 916 лв. То бе гласувано на сесия на Общинския съвет преди да бъде внесено в спортното ведомство. Чрез Наредба №2 от 8.05.2014 г. Министерството на младежта и спорта дава възможност за финансово подпомагане на строителство и ремонт на спортни обекти и съоръжения.

Проектът предвижда изграждане на футболен терен с дренажна и поливна системи, както и на лекоатлетическа писта. Предвидени са също и два комбинирани сектора за дълъг и троен скок, сектори за овчарски скок, за скок на височина и за хвърляне на копие. Ще се обособят и комбиниран сектор за хвърляне на диск и чук и сектор за тласкане на гюле. Проектното предложение предвижда и изграждане на осветителна система и на ново ВиК.

Първият етап от обновяване на стадион „Локомотив” ще подобри условията за практикуване на спортовете футбол и лека атлетика. Реализирането на проекта ще подобри качеството на учебно – тренировъчния процес и мотивацията на спортуващите, ще насърчи и развитието на нови лекоатлетически дисциплини. Официалните футболни срещи, турнирите по футбол, общинските етапи от ученическите игри, контролните срещи ще се провеждат при по-добри условия.

През миналата година правителството отпусна 1,7 млн. лв. за обновяване на стадиона по публично инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, но Министерството не успя да проведе процедура за избор на изпълнител и парите останаха неусвоени. Процедурата тогава трябваше да бъде движена от самото Министерство. При новия проект бенефициент е Общината и тя ще организира избора на изпълнител и реализирането на ремонта.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица