1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Състезателите на КСА „Акро нова” се подготвят за три международни турнира през годината

IMG 1820Усилени тренировки за Европейско първенство в Риза, Германия провеждат акробатите от КСА „Акро нова” в Горна Оряховица. Състезанието ще се проведе през септември, но подготовката за него е започнала още в края на миналата година. Очаква се за Германия да заминат женската двойка Радостина Стефанова и Нелина Иванова, смесената двойка Мариела Люцканова и Ивайло Люцканов и тройката жени Дарина Божилова, Елена Ангелова и Александра Александрова. „Тези състезатели почти нямат почивен ден. От септември миналата година до сега тренират на пълни обороти, дори и в събота и неделя. Надяваме се да няма инциденти, да са здрави, да няма контузии, за да се представят достойно на Европейското първенство”, коментира председателят на клуба Николай Михайлов.

Преди първенството в Германия на горнооряховските акробати им предстоят контролни състезания, през април в София, а през май във Варна. Турнирът в черноморската столица е международен, като там ще бъде определен и отборът, който ще представи България на Европейското първенство в Германия през септември.

51 момчета и момичета, разделени в 4 възрастови групи, системно тренират в КСА „Акро нова”. 33 от тях са картотекирани състезатели. С акробатите работят треньорите Николай Михайлов, Ивелина Захариева, Сийка Дюлгерова, Иванка Иванова и хореографът Веска Тодорова.

„Най-добрата възраст да се влезе в залата за първи път е 5-6 години. Децата вече са по-концентрирани, пък и телцата им са поизрастнали. Това все пак е спорт, който изисква натоварване и концентрация. Желаещи да се занимават с акробатика не липсват, още повече, че този спорт е с традиции в Горна Оряховица, коментират треньорите от „Акро нова”.

През юни всички картотекирани състезатели ще имат възможността да се изявят в Държавния индивидуален шампионат, който ще се проведе в Бургас.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица