1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

28 души от Община Горна Оряховица празнуват рожден ден на 29 февруари

132800039528 души от Община Горна Оряховица ще празнуват рожден ден днес на 29 февруари. Най-много са рождениците от Горна Оряховица-21. Най-възрастният от тях е роден през 1924 година. Шестима празнуващи си имат в Първомайци и един в Крушето. В останалите населени места от Общината няма родени на тази дата.

Вероятността да се родиш на 29 февруари е 1:1461. В световен мащаб родените на тази дата са близо 4 милиона души. Мнозина вярват, че родените през високосна година са избрани, късметлии, по-различни от останалите. Обикновено се казва, че те носят по-силна интуиция, имат изострен усет и способности. 

В книгата на Гинес можете да намерите историята на норвежко семейство, свързано по особен начин с тази дата. Три от децата им са родени на 29 февруари в различни високосни години.

На много места по света, а и у нас, традицията повелява, че на този ден жените могат да предлагат брак на половинките си, без това да е смятано за нетипично или странно. Така че, ако скорошен брак влиза в сметките ви и искате да направите този февруари по-специален, действайте.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица