1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Децата от Дневния център изработиха мартеници за две български училища във Великобритания

martenitsaМартеници за две български училища във Великобритания изработиха потребителите на Дневния център за деца с увреждания в Горна Оряховица. Червено-белите символи на пролетта ще зарадват възпитаниците на Първо българско училище „Св. св. Кирил и Методий” в Бирмингам и Българско училище „Св. Паисий Хилендарски” в Нотингам.

„По традиция всяка година по повод 1 март, децата от Дневния център с помощта на служителите изработват мартеници. Част от тях подаряваме, а с останалите организираме базар. Тази година направихме над 200 мартеници. 60 от тях решихме да изпратим във Великобритания, за да зарадваме децата от българските училища в Бирмингам и Нотингам. Двете училища отвориха врати през есента на 2014 г., а директор и преподавател в тях е нашият бивш колега Милен Иванов. Към момента в двете училища се обучават 60 деца, които изучават Български език и литература, История и География. Към учебните заведения е създадена и библиотека, предлагаща най-добрите български произведения за деца”, информира директорът на Дневния център за деца с увреждания Бисер Борисов.

Децата от Дневния център са изработили и мартеници, с които ще се включат в инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”. Акцията ще се реализира на 27 февруари.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица