1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

60 кг. пластмасови капачки предадоха горнооряховски сдружения за кампанията „Капачки в действие”

DSC 0650За трети път Сдруженията „Младежка толерантност” и „Горнооряховски парламент” подкрепиха акцията на фондация „Идея в действие” за събиране на пластмасови капачки. Този път към тях се присъедини и Сдружение „С вяра в доброто”. Заедно младите хора предадоха 60 кг. капачки.

„Трябва да щадим природните богатства, да подкрепяме рециклирането, да съхраним природата. А това започва от семейството, минава през училището и завършва в обществото. Трябва да бъдем отговорни и в същото време да помагаме. Работейки екипно бележим все повече значими резултати в кампанията за събиране на капачки”, казват младите хора.

До сега горнооряховските младежи са изпращали по 28 и по 25 кг. пластмасови капачки в рамките на националната кампания.

„За трети път изпращаме събрани капачки и продължаваме, защото това е не само полезно но и необходимо. Така ще има по-малко разпилени капачки по нашите улици, а и ще се научим на разделно събиране на отпадъците, за да спестим суровини. Радваме се, че все повече хора от града се присъединяват към кампанията и все по-често могат да се забележат пластмасовите туби пълни с капачки. Благодарим на всички и следващия път очакваме да съберем още повече и да подобрим последния си рекорд от 60 кг. капачки”, казват младежите от сдруженията.

Зелената благотворителна кампания на фондация „Идея в действие“ е за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната. До момента в националната кампания са събрани почти 9 тона капачки и са закупени ел. уреди за осем дома. Два от тях са в Област Велико Търново.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица