1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Тържествени ритуали и празнични концерти на 3 март в селищата на Общината

IMG 7336С издигане на знамето на Република България в 11.00 ч. на 3 март пред сградата на Община Горна Оряховица ще започне тържествения ритуал по повод Националния празник. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на Здравко Мандаджиев и фолклорни танцови състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002”.

Празнични прояви ще има и в селищата на Общината. На 2 март от 10.00 ч. в НЧ „Христо Козлев – 1883” в Долна Оряховица ще бъде открита изложба, посветена на Националния празник.

На 3 март от 09.30 ч. в НЧ „Заря – 1900” започват празничните прояви в Стрелец. В читалището ще бъде открита изложба, посветена на националния празник. Половин час по-късно ще бъдат поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните. От 10.00 ч. в Поликраище започва тържествен ритуал по издигане на Националното знаме. Празникът в селото ще продължи с концерт на читалищните колективи. По същото време в НЧ „Просвета-1906” в с. Горски горен Тръмбеш започва празничен концерт с участие на самодейните състави. Ритуал по поднасяне на венци и цветя ще има и в Янтра. Тържеството ще започне в 10.00 ч. пред Паметника на загиналите в Отечествената война. С ритуал по издигане на националното знаме от 10.00 ч. пред Паметника на загиналите във войните, започва и честването в Драганово. В знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица