1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Децата от ЦДГ „Щастливо детство” гостуваха на възрастните хора от Дома в Драгижево

SDC10203Четвъртата си акция реализира Детският парламент при ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица. Децата посетиха Дома за възрастни хора „Стара планина” в Драгижево. Повод за гостуването на малчуганите са мартенските пролетни празници. „Дни наред децата изработваха картички, цветя и подаръци за възрастните хора от дома, за да ги поздравят с празниците 8 март и с настъпващата пролет. Песните и танците, които изпълниха децата зарадваха обитателите на дома и внесоха живот и разнообразие в ежедневието им”, сподели Димитринка Петковска, директор на ЦДГ „Щастливо детство”.

Детският парламент бе създаден в началото на годината в ЦДГ „Щастливо детство”, а дейността му през годината е посветена на 145-та годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град.

Първата проява на Детския парламент бе инициативата „Да подарим любов” в навечерието на 14 февруари. Малчуганите със своите родители и учители пуснаха в небето 80 светещи фенера и подаряваха „валентинки” на горнооряховчани. Следващата акция бе посветена на 142 години от обесването на Васил Левски. Децата изработиха знамена с лика на Апостола, които подариха на своите съграждани и се включиха в честването пред паметника на Левски на 18 февруари.

В навечерието на 1 март децата зарадваха с мартеници потребителите и персонала на Дневния център за възрастни с увреждания в Горна Оряховица.

Календарът с акции на малчуганите предвижда още инициативи посветени на световния ден на книгата, деня на Земята, пролетните празници, спорта, Деня на детето.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица