1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първите пет договора за саниране бяха подписани в Горна Оряховица

IMG 2904Първите пет договора между Община Горна Оряховица и Сдружения на собствениците по Националната програма за енергийна ефективност бяха подписани днес. Сградите, предвидени за саниране, обхващат общо 424 апартамента. Подписите си на договорите положиха кметът инж. Добромир Добрев и председателите на сдруженията.

Първият подписан договор е със Сдружение „Спартак”, в което влизат живеещите на ул. „П. Р. Славейков” №29. Сградата се състои от 4 входа с общо 72 апартамента, а живеещите са постигнали 100 % съгласие за саниране. „В началото имаше голямо недоверие сред съкооператорите, но с много разговори и убеждаване постигнахме пълно съгласие. Хората разбраха, че или сега държавата ще ни помогне, или след време ние сами ще плащаме, сподели след подписване на договора председателят на Сдружение „Спартак” Цветан Георгиев.

Вторият подписан договор е със Сдружение на собствениците от ул. „П. Р. Славейков” №17 и №19. Цялата сграда е съставена от 6 входа и общо 84 самостоятелни обекта. И тук съгласието на собствениците е на 100%. Третият договор е със Сдружение на живеещите на ул. „Раховец” №5, №7 и №9, което обхваща общо 6 входа и 108 апартамента. 100 % съгласие на собствениците е постигнато и в Сдружение на живеещите на ул. „Раховец” №12. Сградата е с 3 входа и 72 самостоятелни обекта. Петият договор е със Сдружение „Славяни” от ул. „Славянска” №18 и №20. Сградата се състои от 4 входа и 88 апартамента.

„Благодаря, че повярвахте в програмата, че бяхте толкова активни и бързо подготвихте своите документи. От тук нататък ни предстоят още срещи и много работа. Вече е пусната обществена поръчка за избор на изпълнител, за изготвяне на конструктивно, енергийно обследване и технически паспорти на сградите. Това е много важно, за да се извърши качествено саниране, обърна се към председателите на сдруженията инж. Добромир Добрев. Те от своя страна изразиха благодарност към Общината и екипа, ангажиран с програмата, за добрата съвместна работа, за отзивчивостта и търпението на служителите.

„След като договорите вече са подписани, документите се изпращат в Българска банка за развитие за одобрение, а след това се сключва тристранен договор между Областният управител, Общината и банката. Надяваме се на бързо одобрение от страна на банката”, коментираха членовете на екипа. До сега в Област Велико Търново е подписан само един тристранен договор на сдружение от Свищов.

„Програмата продължава и това, че днес сме подписали пет договора, не означава, че всичко е приключило. Продължаваме, докато е отворена програмата. До края на седмицата е възможно да бъдат подписани още два договора, каза инж. Добромир Добрев.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица