1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Местните данъци и такси вече могат да се плащат и в пощенските клонове

baner-MDT-200x110Местните данъци и такси вече могат да се плащат и в пощенските клонове. За ползване на услугата, Община Горна Оряховица има сключен договор с „Български пощи”. Освен данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, от тази година ще се инкасират и суми за други видове данък – патентен данък, данък върху превозните средства, както и дължимите лихви за посочените задължения.

Към момента „Български пощи” имат сключени договори с над 100 общини в страната, но целта е услугата да обхване цяла България. В Община Горна Оряховица данъци могат да се плащат в централната поща, в пощенските клонове в „Макс марк” и на Гарата, както и в Долна Оряховица, Поликраище и Първомайци.

Във всяка пощенска станция могат да се плащат данъци и такси към всички общини в страната, сключили договор с „Български пощи”. За тази цел е достатъчно на пощенското гише да се съобщи само ЕГН на данъчно задълженото лице. Служителите имат достъп до данъчните задължения на гражданите онлайн и плащането се извършва в реално време. Така се избягва забавянето, което се получава при плащане с пощенски запис.

За услугата, гражданите заплащат допълнителна минимална такса, в зависимост от размера на плащаната сума. Таксите са от 0.80 лв. за плащане на сума до 50.00 лв., до 10.00 лв. – за плащане на сума над 900.00 лв.

Припомняме, че данъкоплатците от страната и чужбина могат да плащат задълженията си към Община Горна Оряховица и чрез Easypay и ePay. Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН за физическите лица или ЕИК на фирмите. Таксите за плащане от каса на Easypay е минимална-от 1 до 5 лв. върху общата сума за всички данъци. Таксата през интернет (ePay) само за един данък е 0.40 лв. Интернет плащането се извършва след надлежна регистрация в сайта на ePay и следване на всички указателни стъпки.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица