1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започна работата по проекта за реконструкция и доизграждане на канализация на 7 горнооряховски улици

11071962 802403633182420 476693972 oСтартираха дейностите по проекта за реконструкция и доизграждане на канализация по седем улици в Горна Оряховица.

Те ще обхванат участъци от улиците „Юмрукчал”, „Добри Чинтулов”, „Козлодуй”, „Тунджа”, „Хаджи Димитър”, „Пирот” и „Александър Стамболийски”. Реконструкцията ще се извършва поетапно, като участъка, в които се работи, ще бъде затварян за движение. Периодично гражданите ще бъдат информирани за затварянето на конкретни участъци.

Изкопните работи започнаха по ул. „Александър Стамболийски”, в участъка между Общинския пазар и ул. „Пирот” и улицата е затворена за движение. След приключване на работа в този участък, ремонтът продължава по ул. „Хаджи Димитър”, част от ул. „Пирот” и цялата ул. „Тунджа”. Работи се и по канализацията на ул. „Козлодуй”.
Работата по „Александър Стамболийски” ще продължи поне месец, тъй като пред ЦДГ „Здравец” ще се прави шахта - дъждопреливник и изграждането й ще отнеме повече време. Предвидено е улиците „Александър Стамболийски” и „Хаджи Димитър” да са готови през май.

Изпълнител на строителните работи е ДЗЗД „Девня Трейд – Гигстрой” Варна. Проектът е на стойност 926 921 лв. с ДДС

се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

В проекта е заложено работата да приключи за 240 дни, но амбицията на изпълнителите е строително-ремонтните дейности да приключат по-бързо, за да се спестят неудобствата на гражданите. В проекта не е заложено цялостно асфалтиране на улиците, по които ще се копае. Фирмата изпълнител трябва да възстанови настилките единствено в рамките на изкопите.

Цялостното асфалтиране на улиците е обект на друг проект.

11065408 802403639849086 427708710 o

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица