1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

10 медала за таекуондистите на „Нерон” от Международния турнир „София Оупън”

IMG 79892 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала завоюваха горнооряховските състезатели на Таекуондо клуб „Нерон” на Международния турнир „София Оупън”. Второто издание на най-голямото международно състезание по таекуондо за България бе открито но министъра на спорта Красен Кралев. В турнира, който се проведе на 21 и 22 март в зала „Фестивална” взеха участие над 1100 състезатели от 15 държави, в двата класа (А и Б) и категории според възрастовата група и килограмите на участниците.

В престижния турнир се включиха 17 представители от Горна Оряховица, състезаващи се за Клуб „Нерон”. При най-малките в категория до 21 кг се представиха Радостин Байчев, Любомир Стойков и Пламен Николов, в категория до 23 - Александър Денев и до 27 кг - Гергана Стоичкова. Двама от тях - Радостин Байчев и Александър Денев спечелиха бронзови медали.

Златен медал при по-големите деца завоюва Мария Костадинова, която се състезава в категория до 30 кг. Достойно представяне на турнира записаха и Явор Костадинов и Цветелин Дурчев - до 44кг и Габриел Йорданов - до 30кг.

Сребърен медал при кадетите завоюва Иван Димитров в категория до 45 кг., а с бронзови медали се окичиха Георги Патриков – до 65кг и Цветозар Пенчев – до 57кг. При кадетите участие записа и Павел Похиленко в категория до 45 кг.

Със златен медал и шампионска титла в тежка категория от турнира се завърна и инструктора на клуба в Горна Оряховица - Стефан Купичков, който се състезава в клас А при мъжете. При мъжете участие взеха и Божидар Ненов в категория до 80кг., който завоюва сребърен медал, както и Петър Иванов – до 80кг и Стоян Божков – до 58кг, завърнали се с бронзови медали.

Международният турнир „София Оупън” се организира от Българската федерация по таекуондо и ТК „Рамус”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица