1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Център за обществена подкрепа консултира нуждаещи се деца и семейства

IMG 2966Екип от специалисти на Центъра за обществена подкрепа в Горна Оряховица консултира нуждаещи се деца и семейства. Центърът е разкрит със заповед на Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, като делегирана дейност от държавата.

Доставчик на социалната услуга, която е новоразкрита и безплатна е Община Горна Оряховица. Основната дейност на Центъра е насочена към консултативна, превантивна и корективно-възпитателна работа с деца в риск. Работи се успоредно и с техните семейства или с близки и роднини, при които са настанени. Центърът осигурява семейно консултиране и подкрепа на семейства, в които съществуват проблеми от различно естество. Дава се възможност на децата да получат социална, образователна, юридическа и психологическа подкрепа спрямо индивидуалните им потребности, както и да придобият нови знания и умения, ново самочувствие на база на наученото и възможността да споделят своите преживявания и проблемни ситуации.

С децата и семействата работи екип от шестима професионалисти-управител, юрисконсулт, педагог, психолог и двама социални работници. Достъпът до услугите на центъра става чрез направление или заповед от Отдела за закрила на детето, чрез заявка от полиция, образователни институции, здравни заведения, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Потребителите могат и сами да потърсят професионалната помощ на екипа от Центъра.

Комплексът от социални услуги, които предоставя Центърът за обществена подкрепа са свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца. Извършва се също консултация и подкрепа на семейства в риск, оценяване и обучение на бъдещи приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви.

Капацитетът на Центъра е 30 места. До сега социалната услуга са потърсили 25 души. Към момента екипът работи с 21 потребители.

Центърът за обществена подкрепа в Горна Оряховица се намира на ул. „Вичо Грънчаров” №9а, ет. 1.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица