1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Община Горна Оряховица с Европейски етикет за иновации и добро управление

statuetkaЕвропейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво се присъжда на Община Горна Оряховица. Етикетът е признание за успешното прилагане на принципите на добро демократично управление, качеството на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в Общината, съобщава министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова в писмо, адресирано до кмета инж. Добромир Добрев.

Община Горна Оряховица кандидатства за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво през миналата година. В резултата на предоставени документи, направени анкетни проучвания сред гражданите на Общината и докладите на двама независими експерти, Комисията за присъждане на Етикета е взела решение Община Горна Оряховица да бъде удостоена с приза. С Етикета се удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени изисквания за качество на предоставяните административни услуги. Етикетът е морална награда, символ на престиж и стимул за общините да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество.

Призът ще бъде връчен на инж. Добромир Добрев на 18 май в Пловдив, в рамките на форума „Годишна среща на местните власти в Югоизточна Европа”, организиран от националното сдружение на общините и Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица