1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица ще бъде домакин на Осма национална младежка среща

sn.Obshtina_G.Oryahovica_arhivГорна Оряховица ще бъде домакин на Осма национална младежка среща, която ще се проведе от 27 до 29 март. Форумът ще премине под надслов „Насърчаване участието на младите хора в демократичния живот на Европа”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори - Център за развитие на човешките ресурси, която e Националната агенция за България по администриране на Програма „Еразъм+” за периода 2014-2020; Асоциация „Родители”; Представителството на евродепутата Мария Габриел; Фондация 42; Представителството на евродепутата Ева Паунова.

В срещата ще се включат младежки групи от 18 организации от Хасково, Варна, Враца, Нови Пазар, Монтана, Трявна, Велико Търново, Павликени, Свищов, Тутракан, Стара Загора, Елена, Панагюрище, Златица, Плевен, Силистра, Русе, София, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент.

В програмата на участниците в срещата е включено посещение на Историческия музей по повод 145 години от обявяването на Горна Оряховица за град, на премиера на МТ „Алтернатива” – „Смях в театъра”, както и още много изненади.

Специално внимание по време на срещат ще бъде обърнато на новостите в програма „Еразъм+” и възможностите, която тя предоставя, на съвместната работа на младите хора с местната власт, на помощна на ЕС за развитие. Ще бъдат представени добри практики на действащи ученически съвети, ще се организират обучения на младежите от Асоциация „Родители”.

Основната идея на срещата е продиктувана от необходимостта повече хора да изразяват свободно мнението си, да вземат по-голямо участие в младежки инициативи и да бъдат активни. Ще се обсъдят възможностите за съвместно участие по различни програми.

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица