1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев вдигна наздравица със самодейците от Общината

P3020007Инж. Добромир Добрев по традиция се срещна днес със самодейците от Община. Приемът бе по повод деня на любителското художествено творчество. Градоначалникът бе домакин на тържество, в рамките на което местната власт отдаде почит на хората, приели за своя съдба популяризирането на българския талант във всичките му форми. На традиционния прием присъстваха още заместник кметовете Йорданка Кушева и Николай Георгиев, секретарят на Общината инж. Клавдия Ганчева, общинските съветници Койка Петкова и Цветелина Пенева, представители на Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалния инспекторат по образование във Велико Търново и др.

Срещата със самодейците се проведе в Градската галерия „Недялко Каранешев”. На приема бяха връчени отличия на всички читалища в общината, на основатели на различни художествени формации, на ръководствата на Младежкия дом и на Общинската библиотека. Отличен бе и директорът на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” Катя Велкова. Възпитаници на гимназията се бяха погрижили за уюта покрай вдигането на наздравица за деня на любителското художествено творчество.

55 са самодейните читалищни състави на територията на Община Горна Оряховица, които творят в различни жанрове. Работа с младите хора се осъществява чрез 43 клубни форми, школи и любителски състави. 13 клубни любителски формации и кръжоци развиват и съхраняват традиционното изкуство в читалищата. В Младежкия дом своята художествено-творческа дейност развиват 10 състава и формации в областите на модерния балет, фолклора, театъра и рок музиката.

Около 3 хил. самодейци от Общината през изминалата година са се изявили в престижни родни и международни конкурси, събори и фестивали, многобройни са и проявите им с благотворителна цел. Спечелените награди безспорно доказват класата, която се постига в самодейните формации в Горнооряховско.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица