1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На Лазаровден Първомайци посреща самодейци от региона за ХХVІ-я Общински фолклорен празник

ParvomaiciПо традиция на Лазаровден Първомайци ще бъде домакин на Общински фолклорен празник на народните хорове и групите за изворен фолклор. Празникът се провежда за ХХVІ-ти път В тазгодишното издание участие ще вземат 32 индивидуални изпълнители и състави от Общината и региона. Творческите колективи ще представят както изворен, така и обработен фолклор. С един от своите състави, домакините от „НЧ Иван Вазов – 1893” ще представят обичая „Седянка меджия”.

Гост-изпълнител на празника ще бъде народната певица Биляна Соколова – солист на Фолклорна формация „Драгостин фолк национал” с диригент проф. Стефан Драгостинов.

Песенният празник ще бъде закрит с изпълнение на ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък – 1869”.

По традиция ще бъде връчен и приза за диригентско майсторство на името на Ганчо Михов, дългогодишен културен деятел, допринесъл изключително за развитието на културата в Община Горна Оряховица. Изпълненията на самодейците ще бъдат оценявани от Димитър Колев, диригент и главен художествен ръководител на Държавен фолклорен ансамбъл „Загоре”, Стара Загора.

Празникът започва на 4 април /събота/ от 11.00 ч. в салона на НЧ „Иван Вазов-1893”. Песенният форум се организира от Община Горна Оряховица и читалището в Първомайци.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица