1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Фолклорни изпълнители и групи от региона се надпяват на Лазаровден в Първомайци

IMG 354332 индивидуални изпълнители и състави от Общината и региона се надпяват тази година на ХХVІ-ти Общински фолклорен празник на народните хорове и групите за изворен фолклор в Първомайци. По традиция празникът се провежда всяка година на Лазаровден в НЧ „Иван Вазов-1893”. В концертната програма творческите колективи представят както изворен, така и обработен фолклор. С един от своите състави, домакините от „НЧ Иван Вазов – 1893” представят обичая „Седянка меджия”. Тази година гост-изпълнител ще бъде народната певица Биляна Соколова – солист на Фолклорна формация „Драгостин фолк национал” с диригент проф. Стефан Драгостинов.

Фолклорният празник бе открит от заместник-кмета на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева, която приветства гостите и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Нека общата енергия – нашата и на предците ни, вярата и устрема да помогнат за по-доброто на България”, каза Йорданка Кушева. Заместник-кметът пожела на самодейците здраве и много нови творчески успехи. Официални гости на празника бяха и Милена Николова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности и международни връзки" в Община Горна Оряховица и кметът на Първомайци Ясен Янков.

Поздрав към гостите отправиха малките лазарки от ЦДГ "Здравец" в Първомайци.

Песенният празник ще бъде закрит с изпълнение на ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък – 1869”.

По традиция ще бъде връчен и приза за диригентско майсторство на името на Ганчо Михов, дългогодишен културен деятел, допринесъл изключително за развитието на културата в Община Горна Оряховица. Изпълненията на самодейците ще бъдат оценявани от Димитър Колев, диригент и главен художествен ръководител на Държавен фолклорен ансамбъл „Загоре”, Стара Загора.

Песенният форум се организира от Община Горна Оряховица и читалището в Първомайци.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица