1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Трибойците от „Локомотив Олимп” завоюваха куп медали на Държавния шампионат

IMG 3566Над 60 атлети от цяла България, разделени в осем категории мериха сили на Държавния личен отборен шампионат по силов трибой за мъже и жени в Горна Оряховица. Състезанието се проведе в Спортна зала „Никола Петров”. Домакините от „Локомотив Олимп” извоюваха челните места в турнира.

Преди началото на надпреварата се проведе Отчетно-изборно събрание на Българската федерация по силов трибой. За председател на федерацията бе избран световният шампион Ивайло Христов. „Главната ми цел, вече като председател, e да популяризирам още повече този спорт. Винаги с голямо удоволствие идвам в Горна Оряховица. Клубът е на много високо ниво, състезателите ви винаги се представят блестящо”, сподели Ивайло Христов.

Официално състезанието бе открито от заместник-кмета на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева, която пожела успех на състезателите. За доброто настроение на гостите се погрижиха балерините на „Грация”, гимнастичките на „Локомотив – Елеганс” и таекуондистите на „Нерон”.

В първенството над 60 атлети от цяла България премериха сили в осем категории - 51, 66, 74, 82, 93, 105, 120 и 120+ кг.

Горна Оряховица бе представена от петима трибойци. В категория 59 кг. среброто взе Станислав Щирков. Румен Христов пък извоюва второто място при 66 килограмовите. В категория до 74 кг. участие взеха двама горнооряховчани – Добромир Куюмджиев (трето място) и Тодор Атанасов (четвърто място). Президентът на „Локомотив Олимп” Петър Балабанов пък смачка конкуренцията си и вдигна златото. Той клекна с удивителните 370 кг., което бе с над 100 кг. повече от втория. На лежанката също засрами съперниците си като вдигна 210 кг. Единствено на тягата остана трети с 280 кг., но това не попречи на спечелването на първото място.

„Шампион на шампионите” станаха Здравко Серафимов („Клуб 99” Пловдив), Владимир Владимиров („Красота и сила” София) и Пламен Тодоров („Олимпия Морава” Морава). Само половин точка не достигна на Петър Балабанов да влезе в тази почетна класация.

„Изключително съм доволен от представянето на горнооряховските състезатели. Естествено, можеше и още, но липсата на опит при момчетата си каза думата. Благодарен съм на Община Горна Оряховица за подкрепата, която ни оказва. Много от състезателите споделиха, че ни завиждат за изградения клуб, който имаме тук.”, сподели Петър Балабанов, републикански шампион и президент на „Локомотив Олимп“.

Следващата изява на горнооряховските атлети от „Локомотив Олимп” е на 20 юни в Хасково. Там ще се проведе вдигане от лег с и без екипировка.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица