1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев посрещна делегация от естонския град Нарва

P3050031Инж. Добромир Добрев посрещна официално в Община Горна Оряховица кметът на Нарва Тармо Таммисте. Естонският градоначалник бе придружаван от Александър Ефимов, председател на Градското събрание, Виктория Лутус, началник отдел „Култура”, Олев Силланд, председател на социалната комисия към Градското събрание, Вячеслав Коновалов, съветник „Международни отношения”. На официалната среща присъстваха народният представител Мирослав Петков, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете на Общината Николай Георгиев, Деница Коева и Йорданка Кушева, секретарят на Общината Клавдия Ганчева.

По стара българска традиция гостите от Нарва бяха посрещнати с хляб и сол. По време на срещата двамата градоначалници разговаряха за дейностите на администрациите на двата града, както и за работата по различни европейски проекти. Двете страни си размениха подаръци, след което разгледаха залата за електронно гласуване на Общинския съвет, където се провеждат ежемесечните заседания. Гостите от Нарва посетиха СОУ „Георги Измирлиев” и се разходиха в реконструирания парк „Пролет.

Делегацията от Нарва, Естония е на петдневно посещение в Горна Оряховица. Повод за визитата е подписването на споразумение за побратимяване между двата града. Споразумението за побратимяване между Горна Оряховица и Нарва ще бъде подписано на 6 март, след което символично ще бъде засадено дръвче. В програмата на делегацията по време на визитата са включени още посещения на Велико Търново и Арбанаси, на Историческия музей в Горна Оряховица, както и на горнооряховски фирми. Гостите от Нарва ще присъстват на мартенски концерт на съставите при НЧ „Напредък-1869” в зала №1 на Общината.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица