1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На 30 април изтича срокът за плащане с отстъпка на местните данъци и такси

IMG 732330 април е крайният срок за плащане с 5 % отстъпка на данъка върху недвижимите имоти и таксата битови отпадъци, както и на данъка върху превозните средства за цялата текуща година. В края на месеца изтича и срока за внасяне на окончателния годишен /патентен/ данък за второто тримесечие на текущата година.

От дирекция „Местни данъци и такси” напомнят на данъкоплатците, че проверка на задълженията по електронен път се извършва по Единен граждански номер /ЕГН/, личен номер на чужденец /ЛНЧ/ или единен идентификационен код /ЕИК/ и персонален ПИН код. Задължените лица ще получават персоналните си ПИН кодове от гише №1 в паричния салон на приходната дирекция. Това става лично след представяне на лична карта за физическите лица и лично след представяне на лична карта от представляващия - за юридическите лица. Справки за задължения могат да се правят и на място в дирекцията.

Продължава и събирането по принудителен начин на просрочените публични задължения към общината.

От данъчната дирекция препоръчват на всички, които са просрочили плащанията на задълженията си, да сторят това доброволно, тъй като действията по принудително събиране утежняват вземането с разноски, които се събират от частния съдебен изпълнител.

Минималния размер на таксите на частния съдебен изпълнител съгласно Тарифата за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители /ТТРЗЧСИ/ са: 24 лв. за образуване на изпълнителното дело; 12 лв. за изпращане по пощата на покана за доброволно изпълнение; 6 лв. за всяка справка на имущество на длъжника; пропорционална такса по т.26 от ТТРЗЧСИ върху събраната сума / минимум 12 лв./

След образуване на изпълнителното дело, държавата в лицето на Националната агенция за приходи винаги се счита за присъединен привилегирован взискател.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица