1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Над 80 изпълнители от пет държави идват в Горна Оряховица за Х-я Международен конкурс „Нова музика”

10431516 1002811543080148 913632587676521148 nНад 80 деца и младежи от пет държави ще вземат участие в Х-то издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, който ще се проведе от 15 до 17 май в Горна Оряховица. Домакин на проявата е НЧ „Напредък – 1869” със съдействието на Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 15 май (петък) от 16.00 ч.

В трите конкурсни дни на сцената на читалището ще се изявят изпълнители от Украйна, Молдова, Румъния, Косово и България. Певците ще бъдат разделени в четири възрастови групи. Нов момент в регламента на конкурса е изпълнението на две песни по избор, с което се дава възможност участниците да разгърнат своите творчески сили и възможности според собствената си преценка. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Нора Караиванова, Мая Колева, Николай Манолов и Валентин Тонков.

Тази година за Х – то издание на Международния конкурс „Нова Музика” бяха учредени четири годишни стипендии - от заместник - председателя на Народното Събрание на Р България Иван Иванов, от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, от Президента на „Ротари клуб Г. Оряховица – Лясковец” Йордан Марчев и от председателя на НЧ „Напредък-1869” Атанас Петров. Статуетката „Гранд При” е изработена от известния гоорнооряховски художник Илия Банков.

Творчески директор на конкурса е почетният гражданин на Горна Оряховица и основател на вокалната школа в града – Аделина Колева.

В рамките на конкурса ще бъде отбелязана 15 - та годишнина на Формация „Нова музика” - балет „Калина”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица