1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Празник, посветен на Горна Оряховица организираха децата от ЦДГ „Ален мак”

12Децата от ЦДГ „Ален мак” отбелязаха 145 годишнината от обявяването на Горна Оряховица за град с познавателно-развлекателна програма „Аз обичам моя град”.

Отбор „Божур” и отбор „Камъка” от подготвителните групи се изявиха със знания за своето родно място. Децата разказаха любопитни факти за символите на града – цветето божур, хълма „Камъка”, крепостта „Раховец” и не на последно място – най-вкусния деликатес – горнооряховският суджук; демонстрираха своите артистични способности, като влязоха в ролите на двама бележити българи, родени в Горна Оряховица – предприемчивия банкер и министър Атанас Буров и легендарния състезател по борба Никола Петров.

Двата отбора бяха в оспорвано състезание за бързо подреждане на пъзел, който изобразява сградата на читалище „Напредък – 1869”, а бъдещите първокласници разясниха каква символика е скрита в герба на града.

Най-голяма бе конкуренцията между отборите в играта с бонбони, в която трябваше да се пренесат най-много лакомства за най-кратко време. Разбира се, бонбоните също бяха родно, горнооряховско производство, както всичко, за което се говореше и се показа в празничната програма.

Облечени в костюми с цветовете на българското знаме, най-малките възпитаници на детската градина представиха на публиката своите първи успешни танцови стъпки и уменията си да пеят на сцена.

На финала точките на състезателите показаха превес за отбор „Камъка”, но и двата отбора бяха бурно аплодирани за демонстрираните знания и за своята любов към родния град. Танц с разноцветни балони и българско хоро закриха празничната програма „Аз обичам моя град”.

Информацията и снимките са предоставени от ЦДГ "Ален мак".

   

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица