1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Модерен балет „Етна” чества четвъртвековен юбилей

IMG 4744Празничен концерт подари на горнооряховчани модерен балет „Етна” по повод 25 години от създаването на творческата формация. Домакин на събитието бе Младежкия дом, в който вече четвърт век репетират танцьорите. Всичко започва през 1990 г., когато майсторът на спорта Надежда Стойчева създава модерен балет „Етна”. През първите месеци, балетната формация е една, но постепенно се разраства и към момента в „ETNA DANCE” работят три групи за модерен балет и една за брейк.

През годините артистите имат участия в многобройни конкурси и фестивали в България и в чужбина. „Наричаха ни „Великолепната седморка”. Колелото на конкурсите и фестивалите се завъртя и ние с достойнство и чест вече 25 години защитаваме името на Горна Оряховица и Младежки дом. С гордост мога да кажа, че не сме имали загуби, а винаги сме печелили първите призови места”, сподели Надежда Стойчева.

Празничният концерт на „ETNA DANCE” символично бе разделен на две части. В първата част, гостите имаха възможността да видят тематични и свободни танци. Втората част, артистите от балет „Етна” посветиха на деня на Европа. Посланието, което отправиха към всички бе да се помни историята, а децата да живеят в мир, да имат щастливо детство, да бъдат усмихнати и да следват мечтите си. Вълнуващ момент в програмата бе и раздялата с петима абитуриенти от „ETNA DANCE”. За тях Надежда Стойчева бе подготвила и малки символични подаръци.

Разбира се, като на рожден ден не мина без голяма торта и фойерверки, както и много цветя. Юбилейния концерт на балет „Етна” уважи и секретарят на Общината Анелия Димитрова. Тя връчи на ръководителя на балета Надежда Стойчева плакет на Община Горна Оряховица и поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев. Гости на концерта бяха и инж. Петя Богданова-директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, бивши директори на Младежкия дом, много приятели и почитатели на танцьорите.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица