1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

78 изпълнители от шест държави ще се конкурират в Х-я Международен конкурс „Нова музика”

IMG 493478 млади изпълнители от шест държави ще се конкурират за Гран при на Международен конкурс „Нова музика”. Музикалният форум за изпълнители на популярна песен се провежда за десети път в Горна Оряховица. Домакин на проявата е НЧ „Напредък – 1869” със съдействието на Община Горна Оряховица. Международният конкурс бе открит от заместник – кмета Йорданка Кушева, която удостои с плакет на Общината вокалния педагог Аделина Колева, която е основатели основен двигател на конкурса. Водещ на музикалния форум е Драгомир Драганов.

В трите конкурсни дни на сцената на читалището ще се изявят изпълнители от Албания, Молдова, Румъния, Косово, Черна гора и България. Певците ще бъдат разделени в четири възрастови групи. Нов момент в регламента на конкурса е изпълнението на две песни по избор, с което се дава възможност участниците да разгърнат своите творчески сили и възможности според собствената си преценка. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Нора Караиванова, Мая Колева, Николай Манолов, Валентин Тонков, Шеки Ходжа от Албания и Валентин Мунтеану от Румъния.

Тази година за Х – то издание на Международния конкурс „Нова Музика” бяха учредени четири годишни стипендии - от заместник - председателя на Народното Събрание на Република България Иван Иванов, от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, от Президента на „Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец” Йордан Марчев и от председателя на НЧ „Напредък-1869” Атанас Петров. Статуетката „Гранд При” е изработена от известния гоорнооряховски художник Илия Банков.

Творчески директор на конкурса е почетният гражданин на Горна Оряховица и основател на вокалната школа в града – Аделина Колева.

В рамките на конкурса тази вечер ще бъде отбелязана 15 - та годишнина на Формация „Нова музика” - балет „Калина”.

Награждаването на победителите от първа и втора възрастови групи е насрочено за 16 май (събота) от 18.00 ч. Гала концертът, на който ще бъде връчен и Гран при на конкурса ще бъде на 17 май (неделя) от 16.30 ч.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица