1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховчани се забавляваха с музиката на ХХ век в инициативата Нощ в музея

IMG 5009Горнооряховчани от различни възрасти се включиха в европейската инициатива Нощ в музея, организирана снощи от Историческия музей. Музикалната разходка из ХХ век, която бе организирал колективът на музея, започна с мелодии от 20-те и 30-те години. Най-нетърпеливи да танцуват се оказаха най-малките посетители. И макар ритмите за тях да бяха непознати, малчуганите с ентусиазъм откриха дансинга и дадоха старт на вечерта. Дворът на музея постепенно се изпълни с желаещи да потанцуват, които не се изплашиха дори и от проливния дъжд и градушка, изляли се снощи над Горна Оряховица.

Забавлението с музиката на ХХ в. продължи до малките часове на неделния ден. Музикалната разходка из миналия век смесваха диджеите Kalex, Liu Ben и Kurch. Към партито се присъединиха и изпълнители, които през последните два дни си оспорват Голямата награда в Международния конкурс „Нова музика“.
Партньор на Музея в реализирането на 11-то издание на инициативата “Нощ в музея“ бе Художествена галерия „Недялко Каранешев“.

Преди да започнат танците на открито, колективът на Историческия музей отличи най-големите дарители през годината. Близо 60 дарители получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Европейската „Нощ на музеите” е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват в инициативата още в първото й издание. И през тази година, когато е 11-тото издание на Нощта, Министерството на културата на Рeпублика България и Френският институт в София са партньори на Министерството на културата и комуникациите на Франция в организирането и отбелязването на инициативата. Десетки музеи и галерии в странатауастваха и тази година с множество изложби, концерти и различни арт прояви, посветени специално на Нощта, когато по традиция вратите на музеите и галериите останаха отворени и входът в тях бе свободен за посетителите.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица