1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Празнично приветствие на инж. Добромир Добрев по повод деня на българската просвета и култура

DSC 0501Уважаеми представители на науката, културата и изкуството,

Директори и учители,

 

24 май е ден, в който всеки българин може с неподправена гордост да заяви, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа и света. На тази свещена дата се обединяваме около езика, писмеността, вярата и самочувствието, че „.. и ний сме дали нещо на света - на вси славяни книги да четат”.

С присъединяването си към Европейския съюз, България обогати културното разнообразие на Европа със своята уникална азбука и самобитна култура. Години преди това папа Йоан Павел Втори обяви Светите братя Кирил и Методий за духовни просветители и покровители на Европа, като по този начин отреди почетно място на България и българската култура в Европа и света.

24 май е и ден на учителя като благословен просветител, на всички онези, които са последвали призванието и вътрешната необходимост да водят бъдещето за ръка. Днес, уважаеми учители, се прекланяме пред Вашия всеотдаен труд, чрез който поддържате здрави корените на българската идентичност и съхранявате непреходен и велик българския дух. Благодаря за вашия професионализъм, за любовта и грижите към децата ни, затова, че ги учите да мислят и обичат, защото човек, който умее да мисли и може да обича, има възможността да постигне всичко.

 

Честит празник!

 

 инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица