1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица празнува Деня на българската просвета и култура

IMG 5432С химна „Върви народе възродени”, изпълнен от смесен хор „Славянско единство” с диригент маестро Донка Копринкова, в Горна Оряховица започна Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Празничното шествие, посветено на 24 май премина по главната улица на Горна Оряховица. Представителна група от председателя на общинския съвет, кмета, заместник-кметове, общински съветници, общинска администрация, просветни и културни дейци поведоха празничната колона. Най-нетърпеливи да дефилират бяха децата от детските градини. Облечени празнично, усмихнати с много цветя и балони, малчуганите преминаха през центъра на града. Като част от празничното дефиле на децата бяха изпълненията на мажоретните състави при ЦДГ „Бодра смяна” и ЦДГ „Здравец”.

С цветя, знаменца и балони дефилираха и учениците от учебните заведения в Горна Оряховица. По традиция първи премина блокът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В празничното шествие се включиха представителни блокове от всички учебни заведения в Горна Оряховица. СОУ „Вичо Грънчаров” спази традицията и поздрави горнооряховчани с изпълнение на мажоретния състав при училището. Под огромен български трибагреник дефилираха учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров”. Най-атрактивно отново бе появяването на ученическия блок на ПТГ „Васил Левски”. Тежкопроходима машина, мотоциклет, карт, бяха част от автомобилите, които предвождаха ученическия блок.

Празникът в Горна Оряховица продължава. По традиция в Деня на българската просвета и култура, Община Горна Оряховица ще удостои с награди учители за индивидуален принос в образованието за учебната 2014/2015 година.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица