1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ученици от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" практикуваха в Портсмут

1463130 970538629631084 3736546404751706107 nЗа трети пореден път в последните четири години ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ проведоха своята практика в държава от Европейския съюз.

         В резултат на спечелен европейски проект по програма „Еразъм+” на стойност 63 248 евро, през месец март-април 2015 г. 20 ученика от специалностите „Електрически инсталации” , „Електроенергетика”, „Компютърна техника и технологии“ и „Системно програмиране“ и двама учителя практикуваха в град Портсмут, Великобритания .

            Основната цел е придобитите от учениците начални знания,навици и практически умения по обща и отраслова професионална подготовка да се приложат в реална работна производствена среда. Това спомогна за усъвършенстването на практическите знания и умения на учениците, подобри работата им в екип и самостоятелната им работа, възможността за справяне в различна ситуация, обогати ги със познания за организацията на дейността в различни производствени предприятия, спомогна за добиване на реална представа за организацията и динамиката на производствените процеси в електротехническата промишленост и строителството, подобриха чуждоезиковата си подготовка и придобиха европейско самочувствие в друга страна членка на Европейския съюз, както и подобри перспективите и възможностите на учениците за бъдеща интеграция на пазара на труда.

   В рамките на триседмичната практика в Портсмут, учениците се запознаха с европейските стандарти при изграждане на различни видове инсталации за топлинна и електрическа енергия, както и с особеностите на производството /чрез възобноваеми и невъзобновяеми енергийни източници/, намаляването на отделените вредни емисии във въздуха и рециклирането и опазването на околната среда от изхвърляне на непотребното електрическо и електронно оборудване в природата в регион Портсмут. Реализирайки дейностите, предвидени в проекта ние постигнахме прилагането на придобитите професионални знания, умения и навици в реална работна среда, подобрихме съответствието между практиките, прилагани в професионалното ни училище и изискванията на работодателите. Това доведе доведе до подобряване на обратната връзката между професионалното образование и реалния производствен сектор, като база за съпоставяне на нашите изисквания и критерии, залегнали в Държавните образователни изисквания за професията и европейските изисквания за обучение и професионална квалификация.

Работата в чуждоезикова среда обогати и усъвършенства езиковите компетенции на учениците и увеличи добрите междукултурни връзки, впечатленията за традициите, начина на живот и дейност във Великобритания, което постигнахме и чрез културните визити в Портсмут и Лондон.

Информацията е предоставена от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов"

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица