1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Детският парламент в ЦДГ „Щастливо детство” закри парламентарната година

Picture 099В края на май изтича мандата на Детския парламент в ЦДГ „Щастливо детство” и той приключи своята работа. Пред всички парламентаристи бе направен анализ на изпълнението на поставените задачи и постигнатите през времето на съществуването му успехи.

За излъчване на партията, която ще управлява през новата парламентарна година, се проведоха Първите детски парламентарни избори. В изключително оспорваната надпревара се включиха шест новосъздадени партии.Техните членове мериха сили в множество спортни битки, състезаваха се сърцато, изложиха своите предизборни платформи и призоваваха избирателите да ги подкрепят. Членовете на ЦИК пускаха в урната бюлетините със своя вот. „Най-големият успех в работата на Детския парламент беше, че запалихме в детските сърца искриците на достойнството, честта и собственото мнение в името на доброто, на родния ни град и на България”, сподели в края на изборната надпревара директорът Димитринка Петковска, която бе и председател на ЦИК. По думите на директорът на детската градина победители в Първите детски избори са толерантността, спортсменския дух, креативността и детските усмивки. Димитринка Петковска обяви и двете партии, които ще управляват през новата парламентарна година. Знамето на Детски парламент бе предадено от бившите на новите управляващи. И тъй като „Съединението прави силата” всички се включиха в общото веселие.

Депутатите от Детския парламент получиха поздравителни адреси от своите „колеги” от 43-то Народно събрание на Република България.

Новата парламентарна година в ЦДГ „Щастливо детство” ще бъде открита на 15 септември 2015г.

 Информацията и снимките са предоставени от ЦДГ „Щастливо детство”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица