1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Деца и пожарникари празнуваха заедно 1 юни

IMG 7277Незабравим празник организираха служителите на РС ПБЗН – Горна Оряховица за децата от детските градини. Всяка година на 1 юни огнеборците организират специално тържество за най-малките жители на града.
И днес в двора на пожарната от сутринта се изпълни с любопитни и нетърпеливи деца. Малчуганите бяха приветствани от началника на РСПБЗН гл. инспектор Георги Тодоров. Тържеството бе открито от малките мажоретки от ЦДГ „Бодра смяна”. Заедно с огнеборците, децата показаха как трябва да се действа по време на кризи.

Момчетата и момичетата се озоваха в ролята и на спасители, и на попаднали в произшествие. С помощта на огнеборците децата гасиха пожар, строиха брод и видяха как на практика се използва спешният номер 112. Него те трябваше да наберат, за да извикат помощ за „попаднали” в огнен капан приятелчета.
Към тържеството на горнооряховчетата се присъедини и кметът инж. Добромир Добрев. Той поздрави децата и им пожелава весела ваканция и връчи наградите на отличените в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Надпреварата е мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Множество свои творби подадоха за участие децата от Гарна Оряховица. Сред шестгодишните бяха отличени Маргарита Пашаланова от ЦДГ „Щастливо детство”, Стивън Христов от ОДЗ „Елена Грънчарова”, Рая Костадинова от ЦДГ „Здравец” в Първомайци, Габриела Петрова от едноименната ЦДГ в Г. Оряховица, Мартин Жеков от ОДЗ „Божур” и Ростислава Костадинова от ЦДГ „Ален мак”. При седемгодишните награди има за Галена Василева от Общинския детски комплекс, Даниел Петков от ЦДГ „Щастливо детство” и Екатерина Христова от ЦДГ „Ален мак”.
Наградите при осемгодишните обраха представителите на ОДК Десислава Хаджидимитрова, Йоана Дряновска и Александра Ниамова. Ралица Стефанова от СОУ „В. Грънчаров”, заедно с Ема Лазарова и Магдалена Василева от ОДК бяха отличени при десетгодишните. При дванадесетгодишните са наградени Никол Трайкова от СОУ „В. Грънчаров” и Михаела Фенерева и Биляна Петрова от ОДК. Специално отличие бе присъдено и на най-малкия участник - Борис Райнов от ЦДГ "Здравец" в Горна Оряховица.
На всички детски градини пък горнооряховските пожарникари подариха по чувал с плюшени играчки. Празничната утрин завърши с почерпка с любими лакомство, които малчуганите излапаха нетърпеливо, защото предстоеше най-вълнуващата част от гостуването – почетната обиколка на Горна Оряховица с пожарните автомобили. След първоначалния шок при вида на светещата и виеща колона от пожарни, горнооряховчани приеха с усмивка кратката суматоха в центъра на града.

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица