1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стартира нов прием по набиране на заявки от работодатели по схема „Младежка заетост”

Buro po trudaСхемата е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 -2020 и се изпълнява от Агенцията по заетостта на територията на цялата страна. Тя ще осигури стаж и обучение на работното място на 8000 младежи на възраст до 29 години включително.

Схемата „Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи в две основни направления:

  • Стажуване: Работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа;
  • Обучение по време на работа: По време на работния процес тече и обучение на служителя по определена професия или специалност, като за целта се предвижда работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на включения в обучение по време на работа младеж.

Ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа/обучението.

На работодателите ще бъдат покрити разходите за възнаграждения, здравните и социалните осигуровки за наетите младежи.

От официалната страница на Агенцията по заетостта /az.government.bg/ може да бъде изтеглен комплектът от документи, необходим за кандидатстване.

Документи за кандидатстване по схемата се приемат в Дирекция „Бюро по труда” – Горна Оряховица на адрес: град Горна Оряховица, пл. Георги Измирлиев № 4, стая 203.

Телефони за информация: 0618 / 6 01 91;                                       0618 / 6 01 93; 0618 / 6 01 95

Информацията е предоставена от Дирекция "Бюро по труда" - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица