1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Проект на СОУ „Вичо Грънчаров” отличен от Министерството на здравеопазването

proektМинистерството на здравеопазването отличи проектът на СОУ „Вичо Грънчаров” - „Спрете до тук и започнете на чисто”. Той е дело на екип от шестокласници, с ръководител Даниела Христова. Проектът достигна до финала на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”, който се провежда за седма година.

Целта на екипа на проекта е, възможно най-голям брой ученици, които пушат, да осъзнаят вредата от този навик и да се откажат от него. Към това решение те са насочвани чрез създаване и популяризиране на брошури и видеоклипове по темата, както и чрез обучение от типа „връстници обучават връстници”. Обучението се провежда в две групи: „Защо не пушим?”и ”Защо ние се отказахме да пушим?” „Целта е да се заменим необходимостта от запалване на цигара с полезни и интересни занимания. Да се докаже, че може да се живее приятно и без цигарен дим”, казват шестокласниците.

Конкурсът е част от инициативите на Министерството на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, в изпълнение на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето в Република България. Проектът ангажира вниманието на учениците чрез интерактивни методи, разработване на презентации, видеоклипове, есета и рисунки по темата. Мотивира целта им за отхвърляне тютюнопушенето и тютюневият дим от своя живот и да подтикнат околните към ограничаването им.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица