1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски ученик е отличен с първа награда в Национален конкурс, посветен на Куба

IMG 2444Десетокласникът Тодор Георгиев от СОУ „Георги Измирлиев” е отличен с първа награда в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка”. Мото на конкурса в девето му издание бе „Героите на Куба“. Целта е децата в България да научат повече за приятелска Куба и за връзките между българския и кубинския народ. Тодор Георгиев, който се подготвя под ръководството на учителят по Информационни технологии Светослава Георгиева, е награден за филма „Бащите на независима Куба”. Филмът на горнооряховското момче е излъчван по време на цялата церемония, разказвайки за живота и делото на Апостолите за свобода на Куба - Карлос Манул де Спендес, Хосе Марти, Антонио Масао и Максимо Гомес.

Тодор Георгиев получи наградата си на тържествена церемония в Националния дворец на децата в София. Официален гост на събитието бе посланикът на Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе.

Конкурсът е организиран от Асоциацията за приятелство “България - Куба”, Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България.

IMG 2439

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица