1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Историческият музей представя изложбата "Горна Оряховица от вчера и днес"

PlakatНай-новата изложба на Исторически музей, озаглавена „Горна Оряховица от вчера и днес”, ще бъде открита в събота, на 13 юни, от 11.00 часа. Експозицията е част от празничните събития, посветени на 145-годишнината от обявяване на Горна Оряховица за град, и се реализира със съдействието на Община Горна Оряховица, Общинска библиотека и фотографа Красимир Маринов.

         Основната идея на изложбата е да илюстрира развитието на града от края на ХIХ век до днес през окото на фотообектива. За тази цел музеят е подбрал няколко десетки знакови улици, сгради и обекти. Всички те са предпочитани и често отпечатвани на пощенски картички и снимки от местните фотографи и издатели през годините. Всяко от тези места ще бъде представено и със своя съвременен изглед, за да може посетителят да придобие по-пълна представа за настъпилите промени в градския пейзаж. Общинска библиотека ще се включи в експозицията със специално подбрана колекция книги и брошури от своя фонд, свързани с историята на града. Акцент в тяхното представяне ще бъде „История на град Горна Оряховица и околностите му Лясковец и Арбанаси” от Звезделин Цонев, отпечатана в далечната 1932 г. В изложбата ще бъдат показани и всички официални гербове на града от последното столетие, резбовани от Любомир Момчев.

         Експозицията ще може да бъде видяна до края на септември тази година. През целия летен сезон Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде отворен за посещение от понеделник до събота, с работно време от 09.00 до 18.00 часа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица