1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започват отново семейните съботи в Исторически музей - Горна Оряховица

sn.Istoricheski_muzei_GO_arhivОт 20 юни стартират новите издания на „Семейна събота в музея” в Исторически музей – Горна Оряховица. Фамилните занимания ще продължат през целия летен сезон до 12 септември. Проектът срещна много почитатели през миналото лято, когато малки и големи посетители преоткриваха игрите на ХХ век. Тази година Горнооряховският музей ще заложи на творчеството, познанията и уменията в създаването и разпознаването на традиционни български предмети и обичаи.

         Първата събота, на 20 юни, ще бъде посветена на моделиране и изработване на обредни фигури от тесто. От край време соленото тесто е много популярно за изработването на разнообразни форми. От него лесно се изработват фигурки, като към тях може да се добавят различни природни материали или да се изрисуват в многоцветни багри. Изработените предмети могат да се съхраняват дълго време. Всички желаещи ще имат възможността да се включат в изработването на модели за различни обредни хлябове, свързани с празниците Коледа, Великден, Гергьовден, Тодоровден и др. Най-добрите творци ще си тръгнат с поощрителни награди.

         По време на летните съботи всяко семейство ще може да посети музея на цената на един билет от 2 лева. Входната такса ще дава възможност на посетителите да разгледат както постоянната експозиция, така и двете новооткрити изложби – „Горнооряховски суджук” и „Горна Оряховица от вчера и днес”. Всеки желаещ ще може да се включи също така в играта с награди „Загадката на музея” – да открие специален предмет в експозициите на Исторически музей – Горна Оряховица. Работното време за посетители в събота ще бъде от 9.00 до 18.00 часа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица